<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=431515529077345&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kela veloittaa kaikilta Kanta-palveluita käyttäviltä palveluntarjoajilta Kanta-maksun käynneistä, joista tallennetaan tietoa Kantaan. 

Kanta-maksuilla Kela kattaa mm. Kanta-palveluiden käyttökustannukset, varmennepalvelut ja tietoturvan kehittämisen. 

Kanta-maksu on ollut käytössä jo vuosia. Laki velvoittaa kaikki palveluntuottajat lähettämään potilaskäynneistä tiedot Kantaan, joten myös maksu peritään kaikilta alan toimijoilta – sekä yksityisiltä että julkisilta.

Yksityiset palveluntarjoajat taas perivät Kanta-maksun edelleen asiakkailtaan ja hinnoittelevat veloitettavan summan itse. Asiakkaalta laskutettava summa vaihtelee yleisesti 3,00–3,70 € välillä. (Tieto tarkastettu 1.5.2024 viiden suurimman palveluntarjoajan julkisista hinnastoista.)

Täsmässä asiakkaalta veloitettava Kanta-maksu on 1,90 €.

Maksua ei peritä esimerkiksi tavallisimmista lakisääteisen työterveyshuollon toimista tai yrityskirjauksista, sillä näitä tietoja ei viedä eteenpäin Kantaan. 

Lue lisää

Kanta-informointi – ohje asiakkaalle
Kanta-informointi – ohje asiakkaalle
24 helmikuuta, 2023

Kanta-informoinnin lukeminen ja kuittaaminen Omakannassa on välttämätöntä, jotta voimme turvata hoitopolkusi sujuvan ete...

Koronatestaukset (SARS-CoV-2)
Koronatestaukset (SARS-CoV-2)
19 syyskuuta, 2020

Olemme aloittaneet koronavirustestaukset yhteistyössä Pihlajalinnan kanssa 11.9.2020.