<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=431515529077345&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Työterveyshuollon taskukokoinen kapinallinen, Täsmä Työterveys Oy, virittelee vakuutusten ja etävastaanoton yhdistelmästä alan uutta möyhentäjää. Sillä aiotaan haastaa työterveyspalveluiden isot toimijat ja murtaa kivettyneitä toimintatapoja.

Etäsairaanhoito yllättänyt tehokkuudellaan

Etävastaanoton tehokkuus ja toimivuus ovat yllättäneet jopa Täsmä Työterveyden perustajan, työterveyslääkäri Esko Ruotsalaisen.

“Jo 80 % kaikista työikäisten vaivoista saadaan hoidettua etänä”, kertoo Ruotsalainen. “Pitkään ajattelimmekin, ettemme tarvitse seiniä ollenkaan: etävastaanotto ja diagnostiikkapisteet riittävät meille, koska viemme lakisääteiset palvelut suoraan yrityksiin”, hän naurahtaa.

Yrityksen kasvaessa huomattiin, että asiakkaat kaipaavat toisinaan myös lähivastaanottoa. Siksi harkinnan jälkeen päädyttiin perustamaan toimipisteet Helsinkiin ja Vantaalle. Keväällä ovensa avaa Tampereen lääkäriasema. 

“Periaatteena meillä kuitenkin on, ettemme panosta toimitilavetoiseen kasvuun”, Esko Ruotsalainen kertoo.  

Vakuutuksesta suora jatke työterveyshuollolle

Täsmä Työterveys hamuaa yhä suurempaa osaa työterveyden palveluntuotannosta yhteistyöllä vakuutusalan kanssa.

“Sekä yritysten sairauskuluvakuutuksia että etävastaanottopalveluita on jo pitkään ollut tarjolla, niissä ei sinänsä ole mitään uutta”, Ruotsalainen kertoo.

“Onnistuimme kuitenkin luomaan mallin, jossa työterveyden sairaanhoito aloitetaan etävastaanotolta. Siellä meillä vastaa aina suoraan lääkäri. Vakuutusta tarvitaan vasta, jos ongelma ei ratkea etävastaanotolla. Silloinkin lääkäri tekee valmiiksi lähetteen”, hän kuvailee hoitopolkua. 

Täsmä Työterveyden vakuutusyhteistyökumppanina toimii Pohjantähti. 

“Sairauskuluvakuutuksemme täydentää hienosti Täsmän työterveyspalveluita. Vakuutuksen ja työterveyshuollon yhdistelmällä yritys saa kattavan työterveyshuollon edulliseen ja ennakoitavaan hintaan”, sanoo Pohjantähden yritysasiakkuuksien tulosryhmäjohtaja Erkka Holopainen.

Mikä tekee yhdistelmästä järkevän?

Paketin toimivuutta Ruotsalainen perustelee näin: “Työterveyden ja vakuutuksen yhdistelmä on työnantajalle halpa, kun ‘portinvartijana’ toimii oma etävastaanottomme. Työntekijälle tämä taas tarkoittaa entistä laajempia palveluita ja toisaalta sitä, ettei häntä pompotella kipeänä turhaan vastaanotoilla.”

“Etenkin etätyöläiset ovat kiitelleet kokonaisuutta toimivaksi. Mökiltä tai kotoa ei tarvitse lähteä minnekään, mutta tuntuu turvalliselta, kun lääkäri on tavoitettavissa ja seuraa herkällä tuntumalla, onko potilas syytä lähettää eteenpäin yksityiselle lääkäriasemalle”, Ruotsalainen täsmentää.

“Jos taas vaiva edellyttää käyntiä lääkärin vastaanotolla, se onnistuu helposti vakuutuksen turvin”, Holopainen lisää.

Vakuutuspakettimallista ovat pitäneet myös hoitoalan ammattilaiset.

“Lääkärin työ on mielekästä, kun hän tietää, että vakuutuksen varassa potilasta voidaan hoitaa pitkälle. Vastaanottavassa päässä taas iloitaan siitä, että etävastaanotollamme on jo tehty esityö. Koska pakettien hinnat ovat kiinteitä, työnantajillekaan ei ole odotettavissa ylimääräisiä laskuja. Kaikki ovat tyytyväisiä”, Esko Ruotsalainen kuittaa lopuksi.

Lisätiedot:

Esko Ruotsalainen, operatiivinen johtaja, Täsmä Työterveys Oy
p. 020 7424 111, esko.ruotsalainen@tasma.fi

Erkka Holopainen, yritysasiakkuuksien tulosryhmäjohtaja, Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö

p. 020 763 4166, erkka.holopainen@pohjantahti.fi

Lue lisää

Sairausloma ja todistus – 10 pointtia, jotka työnantajan pitää tietää
Sairausloma ja todistus – 10 pointtia, jotka työnantajan pitää tietää
18 kesäkuuta, 2021

Sairauslomatodistus eli virallisemmin sairauspoissaolotodistus mietityttää monia työnantajia. Täsmä Työterveyden toimitu...

Koronatestaukset (SARS-CoV-2)
Koronatestaukset (SARS-CoV-2)
19 syyskuuta, 2020

Olemme aloittaneet koronavirustestaukset yhteistyössä Pihlajalinnan kanssa 11.9.2020.

Kesäkauden aukioloajat
Kesäkauden aukioloajat
26 kesäkuuta, 2023

Tavoitat täsmäläiset Kesäkaudella 2023 seuraavasti: Täsmänkin väki livistää parhaillaan porrastetusti kesälaitumille. Si...