Puhelinvaihde avoinna arkisin 9 – 15. HUOM! Ei ajanvarauksia. Koronaneuvonta keskitetty etävastaanotolle.

Työntekijällä korona tai karanteeni – mitä tehdä?

Viisi yleisintä koronakysymystä työnantajilta

Kun työntekijällä todetaan korona tai hänet määrätään karanteeniin, huolettaa se luonnollisesti myös hänen työnantajaansa. Työkaverin terveyden lisäksi työnantajia mietityttävät myös sairauspäivärahoihin, tartuntatautipäivärahaan ja henkilöstöhallintoon liittyvät asiat. Keräsimme tähän viisi yleisimmin toistuvaa kysymystä.

1. Saako karanteeni- tai eristyspäätöksen työterveydestä?

Ei saa. Sekä karanteeni- että eristyspäätöksen tekee aina oman kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntatautilääkäri. Emme siis valitettavasti voi tässä asiassa olla avuksi – niin mielellämme kuin päätöstä osaltamme jouduttaisimmekin.

2. Mitä eroa on sairaus- ja tartuntatauti-
päivärahalla?

Sairauspoissaolosta saa sairauspäivärahaa, jota maksetaan vasta työnantajan 9 + 1 päivän omavastuuajan jälkeen.

Tartuntatautipäivärahaa maksetaan heti oireiden alkamisen tai karanteeniin asettamisen alusta lähtien.

Tartuntatautipäivärahaa ja sairauspäivärahaa ei voi saada yhtäaikaisesti. Jos siis työntekijä on esimerkiksi jo valmiiksi sairauslomalla saadessaan positiivisen koronatestituloksen, ei tartuntatautipäivärahalle synny maksuperustetta.

Lue Kelan sivuilta lisää tartuntatautipäivärahasta.

3. Vaatiako todistus sairauspoissaolosta, jos karanteeni- tai eristyspäätös viipyy?

Monissa kunnissa ja sairaanhoitopiireissä karanteeni- ja eristyspäätöksien käsittelyssä on nyt ruuhkaa, mikä turhauttaa sekä työnantajia että työntekijöitä. On tavallista, että asioiden käsittelyä haluttaisiin jouduttaa sairauspoissaolotodistuksella.

On kuitenkin hyvä muistaa, että:

  • Karanteeni ei automaattisesti ole sairauspoissaolon peruste, jos työntekijä on oireeton.
  • Karanteeni- tai eristyspäätöksen perusteella tartuntatautipäivärahaa saa ilman työnantajan omavastuuaikaa.

Ainakin työnantajan näkökulmasta päätöstä kannattaa siis yleensä odotella rauhassa.

4. Saako kotitestin perusteella tartuntatauti-
päivärahaa?

Ei saa. Eristyspäätöstä varten tarvitaan virallinen koronatestitulos, ja eristys- tai karanteenipäätös taas on edellytys tartuntatautipäivärahan saamiselle.

Valitettavasti myös kunnallinen koronatestaaminen on paikoin ruuhkautunut, ja testiin voi olla joillakin paikkakunnilla useamman päivän jono. Positiiviseksi osoittautunut kotitesti ei yleensä jouduta viralliseen testiin pääsemistä.

Tällaisessa tapauksessa voi olla myös työnantajan etu, että testiin ohjataan yksityiselle lääkäriasemalle.

Mikäli olet työnantaja-asiakkaamme ja haluat, että ohjaamme työntekijäsi yksityisesti koronatestiin, ole yhteydessä nimettyyn työterveyshoitajaanne tai osoitteeseen tyoterveys@tasma.fi.

5. Voiko karanteenin aikana työskennellä?

Jos työntekijällä on mahdollisuus esimerkiksi tehdä etätyötä, hän voi jatkaa työntekoaan etänä karanteenin aikana. Tällöin hän saa työstään normaalisti palkkaa, eikä tartuntatautipäivärahaa makseta.

Myös osittainen työskentely on mahdollista. Jos työnantajalla siis on mahdollisuus tarjota esimerkiksi parina päivänä viikossa etätyötä, korvaa Kela ansionmenetyksen työntekijälle muilta päiviltä tartuntatautipäivärahalla.

Täsmän väki toivottaa jaksamista ja sisua jokaiselle työntekijälle, työnantajalle sekä kollegoillemme koronantorjunnan eturivissä.